Dokonalé letné osvieženie: domáce zmrzliny

Dokonalé letné osvieženie: domáce zmrzliny

Ešte máme stále leto, horúce dni nás nútia vyberať si chladnejšie pokrmy, a k tým patrí jednoznačne zmrzlina.

Zmrzlinárne ponúkajú príchute zmrzliny od výmyslu sveta, od smotanových zmzlín až po ovocné príchute. To ale neznamená, že zmrzlinu si môžete dať len vonku v kornútiku. Vy si ju môžete spraviť doma sami! My vám to dokážeme, len čítajte ďalej a inšpirujte sa pri výrobe letnej domácej zmrzliny.

 

  

 

Na výrobu zmrzliny s čokoládovými kúskami potrebujete:

  • 315g smotany na šľahanie
  • 180ml mlieko
  • 120g cukor (Korunný cukor kryštálový Billa v akcii)
  • 30g strúhaná čokoláda
  • 1 balíček cukor vanilínový

Postup: Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávame do misky, zasypávame strúhanou čokoládou, opäť lyžica zmrzliny, strúhaná čokoláda.... a dáme mraziť (najlepšia je tak po 4 hodinách).

Na výrobu smotanovej ovocnej zmrzliny potrebujete:

  • 230g ovocia (Čučoriedky Tesco v akcii) (Dyňa červená Terno v akcii)
  • 150ml biely jogurt (Billa Bezéčkový jogurt v akcii)
  • 120g smotana na šľahanie
  • 90g cukor

Postup: Ovocie očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Potom ich v miske zmiešame s práškovým cukrom, pridáme jogurt a rozmixujeme dohladka. V druhej miske vyšľaháme dotuha smotanu na šľahanie, ktorú potom ručne vmiešame do ovocia. Túto zmes môžete dať do zmrzlinovača a postupovať podľa návodu. Ak zmrzlinovač nemáte, môžete dať zmrzlinu do uzatvorenej nádoby a do mrazničky. Aby bola zmrzlina krémová a neoddelili sa zamrznuté kvapôčky vody od smotany, približne každých 30 minút zmrzlinu premiešame. Toto opakujeme aspoň 5-krát.

Na výrobu ovocného sorbetu potrebujete:

  • 525ml limetková šťava (Limety Tesco v akcii)
  • 300g cukor
  • 225ml voda
  • 3ks vaječný bielok (Babičkine vajcia Tesco v akcii)

Postup: Do varu privedieme cukor s vodou. Potom odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame citrónovú šťavu. Odložíme na 30 minút do mrazničky. Medzitým vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a všľaháme ho do citrónovej masy. Necháme sorbet mraziť ďalšie 2 hodiny. Masu musíme každú polhodinu premiešať.

 

 




Reklama
     
Reklama
Reklama